Když spolupracujeme, i malé každodenní kroky mohou nakonec vést k opravdu významné změně. Všichni můžeme udělat něco v zájmu ochrany a zachování našeho společného domova – my se snažíme minimalizovat náš negativní vliv na životní prostředí rozsáhlejší recyklací a do roku 2050 chceme dosáhnout úplné klimatické neutrality.
Snažíme se do roku 2050 dosáhnout úplné klimatické neutrality ve všech našich provozech, a to přímo i nepřímo, přičemž jsme si stanovili dlouhodobé cíle, které nám v tom mají pomoct.
Naším globálním cílem je vyrábět si vlastní energii z obnovitelných zdrojů, proto podporujeme rozvoj větrných elektráren v Turecku, zatímco v našich provozech v Jihoafrické republice, Německu, Itálii, Rumunsku, Polsku, Maďarsku a Holandsku využíváme solární panely. V našich výrobních závodech využíváme energii z obnovitelných zdrojů a od roku 2022 získáváme většinu naší elektrické energie z externích solárních a větrných elektráren – díky tomu se nám podařilo zabránit vzniku přibližně 65 000 tun oxidu uhličitého.
Snažíme se o to, aby naše postupy při výrobě potravin byly energeticky co nejefektivnější. Přechodem na udržitelnější možnosti osvětlení a optimalizaci našich procesů snižujeme celkovou spotřebu energie všude tam, kde je to možné.
Zavázali jsme se, že do roku 2025 budou všechny naše obaly recyklovatelné. K výrobě obalů pro naše oblíbené produkty chceme přistupovat zodpovědněji, proto se snažíme minimalizovat množství obalových materiálů, dáváme přednost papírovým obalům a vyhýbáme se plastům.
Snažíme se dosáhnout toho, aby naše dodavatelské řetězce nepřispívaly k odlesňování, čímž chceme chránit naši planetu. Využíváme udržitelnější zemědělské postupy, například regenerativní zemědělství, které pomáhá chránit biodiverzitu, zachovávat zdraví půdy a předcházet uvolňování uhlíku do atmosféry.
Každý z nás se podílí na budování udržitelnější budoucnosti. Níže najdete několik kroků, kterými můžete k vytváření lepšího světa přispět i vy.
Věděli jste, že když jednou za čas vyměníte maso za vegetariánskou nebo rostlinnou alternativu, pomáháte tím snižovat uhlíkovou stopu? To proto, že pro výrobu těchto alternativ stačí méně vody, méně půdy a vzniká méně skleníkových plynů – což má ve výsledku o hodně menší vliv na životní prostředí.
Například při produkci surovin na naši chutnou Pizzu Ristorante Margherita Pomodori vzniká jen přibližně polovina emisí uhlíku ve srovnání s naší klasickou masovou pizzou Ristorante Salame.
Výborné tipy, díky kterým dokážete připravit chutná jídla na rostlinné bázi.
VEGANSKÉ RECEPTYMísto toho stačí připravované jídlo kontrolovat trochu častěji a nechat ho v troubě o trochu déle. Celkově bude trouba i tak zapnutá kratší dobu, než kdybyste ji předehřívali. A výsledek? Méně spotřebované energie, méně emisí uhlíku a stejně výborný výsledek!
Podnikáme kroky, aby naše papírové a plastové obaly byly maximálně recyklovatelné, takže když skončíte s přípravou chutných dobrot, odpad dokážete úplně jednoduše vytřídit a recyklovat.
Existuje mnoho způsobů, jak zapracovat udržitelnost do našich každodenních činností. V našich pěti hlavních oblastech zaměření – Výživa, Udržitelné získávání surovin, Minimalizace odpadu, Klimatická opatření a Inkluzivnost – podnikáme kroky, které postupně přinášejí velké změny. Společně můžeme vytvořit lepší budoucnost.
Používáme stále víc udržitelněji získávaných surovin, snižujeme obsah soli a cukru, používáme víc rostlinných alternativ a víc recyklovatelných obalů.
Více informací