Flag

Cookies s čokoládou

asi 45 kusů
Jednoduché
30
Křupavé
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Do těsta můžeme přidat 50 g strouhaného kokosu a dozdobit Polevou tmavou Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
160 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
130 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 KLAroma vanilkové Dr. Oetker
150 gmáslo nebo margarín - změklé
2 ksvejce slepičí
100 gčokoláda hořká
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Aroma vanilkové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem a pudingovým práškem. Přidáme aroma, máslo nebo margarín a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu. Pomocí dvou kávových lžiček z těsta vytvoříme na plechy vyložené papírem na pečení hromádky o velikosti vlašského ořechu. Hromádky nanášíme v dostatečné vzdálenosti od sebe (asi 4 cm), protože při pečení zvětší objem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme každý plech 12 minut.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Cookies necháme vychladnout.

Náš tip

  • Tip: Do těsta můžeme přidat 50 g strouhaného kokosu a dozdobit Polevou tmavou Dr.Oetker.