Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím, cukrem a solí. Přidáme tvaroh, mléko a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto necháme asi na 10 minut odpočinout. Poté do něj zapracujeme bylinky a parmazán. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 60 minut nakynout.
Z vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše vytvoříme váleček, který rozdělíme na 20 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku.
Na potření rozšleháme vejce a každou kuličku namočíme a posypeme semínky, kmínem a solí. Kuličky nanášíme od středu ke kraji do formy vyložené papírem na pečení. Houstičky necháme ve formě při pokojové teplotě ještě cca 60 minut kynout. Poté je vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Houstičky necháme zchladnout.
Doba pečení: asi 25 minut
Elektrická trouba: 170 °C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Na dip smícháme v misce Creme Vega s rajčaty, nasekanou jarní cibulkou nebo rozetřeným česnekem.
Související recepty
Slaná jídla
Slaná jídla
Slaná jídla