Na přípravu v míse smícháme obě mouky s droždím, cukrem a solí. Přidáme vejce, mléko a máslo a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň 1 hodinu kynout.
Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, kůrou a žloutky.
V míse smícháme mouku s cukrem a máslem a vypracujeme drobenku.
Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu a vytvarujeme koláče. Jeden potřeme meruňkovým džemem a druhý tvarohovou náplní a naskládáme na kousky nakrájené meruňky. Povrch obou frgálů posypeme drobenkou. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme vychladnout a podáváme.
- Meruňky očistíme, nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce.
- Přidáme cukr, rozříznutý vanilkový lusk, kyselinu a 10 minut povaříme.
- Odstavíme, vyndáme lusk a vmícháme whiskey.
- Hotový džem nalijeme do důkladně čistých sklenic, uzavřeme víčkem a otočíme dnem nahoru.
- Po asi 10 minutách otočíme zpět a necháme vychladnout.
- Celý recept naleznete ZDE
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení