Flag

Krtkův dort – Ježci

asi 12 porcí
Jednoduché
60
Krtkův dort Dr. Oetker trochu jinak – smetanová ústa a mandlové bodlinky, ježek k nakousnutí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
1 baleníKrtkův dort Dr. Oetker
100 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
75 mlmléko polotučné
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
100 mlvoda studená
Na ozdobení
mandlové hranolky
Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na muffiny (12 kusů)
12 kspapírové košíčky na muffiny
Picture - Krtkův dort Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker
1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme do formy vyložené košíčky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Vychladlé muffiny na povrchu seřízneme. V míse odříznutou část rozdrobíme a odložíme stranou.

4

Smetanu vyšleháme šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň rozmícháme ve vodě a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky, naneseme kopulovitě na povrch muffinů a posypeme rozdrobeným korpusem tak, že necháme malou část neposypanou.

5

Dozdobíme mandlovými hranolky bodlinky a kuličkami vytvoříme oči a nos. Uložíme do chladničky ztuhnout.