
Limburský rýžový koláč od Mirky van Gils Slavíkové
Přísady
Příprava:
Na přípravu náplně uvaříme ve větším kastrolu mléko s rýží, soli a rozříznutými lusky asi 15 minut doměkka. Přidáme cukr, máslo, pudingový prášek a krátce povaříme. Nakonec vmícháme vejce a odstavíme.
Na přípravu těsta do mléka zamícháme droždí. V míse smícháme mouku s cukrem, solí a kůrou. Přidáme droždí v mléce, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto nekyne a ihned ho pomocí válečku vyválíme na kulatý plát o ø asi 32 cm a pokryjeme jím dno a kraje vymazané formy a přitlačíme. Nalijeme do formy náplň a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 35 - 45 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Horký koláč potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky džemem a necháme vychladnout.
Povrch koláče dozdobíme pistáciemi, borůvkami a květinami.
Související recepty

Zasněžená perníková chaloupka

Ořechový dort se zajíčky

Malovaný nebeský dort

Cappuccino dort

Letní větrníky

Linecká kolečka se sněhovým věnečkem
