Flag

Obrácený cheesecake ve sklenici

4 porce
Jednoduché
100
Chutný dezert z mascarpone a Dr. Oetker Pudingu příchuť Smetana-vanilka v kombinaci s hustým ovocným kompotem. Mňam!
Přísady
Příprava
Náš tip
Pudingový krém můžeme dávkovat do sklenic také pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
Náš tip
Namísto karamelových sušenek můžeme použít máslové sušenky nebo domácí granolu, případně rozdrobený perník.
Náš tip
Mražené ovoce můžeme nahradit také kyselejším sezónním ovocem, například malinami, rybízem, višněmi či meruňkami.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na krém
300 mlmléko polotučné
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
3 PLcukr krystal
250 gmascarpone
100 mlsmetana ke šlehání 33% vychlazená
0,5 balíčkuSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobení
250 gsměs lesní ovoce mražené
50 mlvoda
2 PLcukr krystal
50 mlvoda
1 PLGustin bez lepku Dr. Oetker
100 gkaramelové sušenky
Ještě potřebujeme
4 kssklenice na víno
elektrický ruční šlehač
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Puding uvaříme podle návodu na obale, ale jen se 300 ml mléka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného míchání necháme úplně vychladnout.

2

V míse elektrickým ručním šlehačem na nízké otáčky prošleháme mascarpone a po lžících postupně zašleháme vychladlý puding.

3

Ve druhé míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem. Vyšlehanou šlehačku vařečkou vmícháme do pudingové směsi, dokud nevznikne hladký krém.

4

Mražené ovoce krátce povaříme v hlubší pánvi s 50 ml vody a 2 PL cukru. V 50 ml vody rozmícháme 1 PL škrobu, přidáme k ovoci a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

5

Do sklenic lžící vrstvíme střídavě ovocnou směs a pudingový krém. Na závěr dezert ozdobíme nahrubo rozdrobenými karamelovými sušenkami.

6

Vložíme do chladničky. Před podáváním ozdobíme lístky máty.

Náš tip

  • Pudingový krém můžeme dávkovat do sklenic také pomocí cukrářského sáčku se zdobicí špičkou.
  • Namísto karamelových sušenek můžeme použít máslové sušenky nebo domácí granolu, případně rozdrobený perník.
  • Mražené ovoce můžeme nahradit také kyselejším sezónním ovocem, například malinami, rybízem, višněmi či meruňkami.