Flag

Malinovo-krémoví motýlci

asi 16 porcí
Středně obtížné
110
Křehký hravý moučník s malinami připravený i pomocí Věnečků Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na křehké těsto
200 ghladká mouka
0,5 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
130 gmáslo změklé
Na odpalované těsto
1 baleníVěnečky Dr. Oetker (směs na těsto)
250 mlvoda
125 gmargarín
3 ksvejce
Na náplň
3 zarovnané PLdžem malinový
400 gmaliny
směs na náplň (součást balení Věnečků Dr. Oetker)
650 mlmléko polotučné
60 gmoučkový cukr
500 gtvaroh polotučný
50 gmoučkový cukr
citrónová šťáva z jednoho citrónu
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažná
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Věnečky Dr. Oetker (směs na těsto)
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
1

Na přípravu křehkého těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný plech a na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Plát necháme vychladnout.

3

Odpalované těsto připravíme s vodou a margarínem a vejci podle návodu na obale.

4

Z těsta odebereme polovinu a rozetřeme pomocí stěrky na vymazaný plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě uvedené v bodě 1. Doba pečení je asi 20 minut.Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Plát stáhneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Stejným způsobem upečeme druhou polovinu odpalovaného těsta.

5

Jeden plát odpalovaného těsta nakrájíme na 16 stejně velkých obdélníků, které napříč rozpůlíme. Vzniklé trojúhelníčky odložíme na pozdější použití.

6

Plát z křehkého těsta potřeme džemem.

7

Na přípravu náplně v kastrůlku uvaříme směs s mlékem podle návodu na obale a za občasného míchání necháme vychladnout.

8

V míse smícháme tvaroh s moučkovým cukrem a šťávou a vmícháme do pudingu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do směsi. Smetanu ušleháme šlehačem dotuha a zlehka vmícháme do směsi. Polovinu náplně rozetřeme na plát, posypeme polovinou malin a přiložíme plát odpalovaného těsta. Druhou polovinu náplně rovnoměrně rozetřeme po povrchu.

9

Moučník ozdobíme trojúhelníčky a malinami. Podáváme nejlépe druhý den po odležení. Před podáváním můžeme povrch pocukrovat.