
Mandloví šneci s marcipánem
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta nadrobíme droždí s cukrem do misky, přidáme mouku, zalijeme vlažným mlékem a necháme pár minut na teplém místě vzejít kvásek
Do velké mísy nasypeme mouku, cukr a sůl, přidáme vejce, připravený kvásek, rozehřáté a zchladlé máslo a přilijeme mléko. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi půl hodiny kynout.
Marcipán nastrouháme nahrubo, přidáme cukr a vodu a vidličkou vymícháme hladkou pastu.
Těsto přeneseme na pracovní plochu a rozválíme na plát silný asi 1 cm. Pomocí stěrky potřeme marcipánovou pastou až ke krajům a srolujeme do rolády.
Roládu nakrájíme na širší proužky (asi 2 cm), které klademe na plech vyložený papírem na pečení. Rozšleháme bílek se třemi kapkami aroma, kousky potřeme a posypeme mandlovými lupínky. Necháme asi 10 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 30 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 170 °C
Teplota trouby s větrákem: 150 °C
Související recepty

Jablečný koláč s kokosem a mandlemi

Vánoční dekorační ozdoby

Mandlové cookies

Veganské čokoládové sušenky s kakaovými boby

Mandloví mužíčci

Mandlový sen
