
Pavlova s ostružinami
Přísady
Příprava:
Na papír na pečení nakreslíme kruh (Ø 20 cm) a položíme ho na plech na pečení.
Na přípravu bezé v míse vyšleháme bílky se solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně přidáme cukr a vanilínový cukr a šleháme asi 3 minuty, dokud se cukr zcela nerozpustí. Nakonec krátce zašleháme škrob s octem. Bezé naneseme na papír na pečení ve tvaru kruhu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 100 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 120 °C
Teplota trouby s větrákem: 100 °C
Troubu vypneme a bezé necháme v troubě asi 20 minut sušit.
Na přípravu náplně vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Krátce metličkou vmícháme zakysanou smetanu a naneseme na vychladlé bezé.
Ozdobíme ostružinami a ihned podáváme.
Související recepty

Rychlý ovocný dort

Kakaová bábovka z červené řepy

Mřížkový makový koláč

Kremrole s citrónovým krémem

Pavlova dort s vanilkovým krémem a ovocem

Pavlova s ovocem a černým kakaem
