Flag

Broskvový koláč s čokoládovými kousky

asi 24 porcí
Jednoduché
30
Broskvový koláč vhodný pro letní odpolední posezení na terase při dobré kávičce.
Přísady
Příprava
Náš tip
Na přípravu koláče lze použít i broskve kompotované.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksžloutek
200 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
125 gmáslo změklé
300 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
4 ksbílek
2 - 3 PLmléko polotučné podle potřeby
Na ozdobení
asi 700 gbroskve čerstvé
1 balíčekČokoládové kousky Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kousky Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně přidáme máslo a lehce vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který zlehka a opatrně zapracujeme do těsta. Pokud je těsto příliš husté, přidáme 2-3 PL mléka. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a posypeme částí čokoládových kousků. 

2

Na těsto poklademe broskve nakrájíme na tenké plátky a posypeme zbytkem čokoládových kousků.  Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po upečení necháme koláč vychladnout. 

Náš tip

  • Na přípravu koláče lze použít i broskve kompotované.