Flag

Pusinkový dezert

asi 5 porcí
Jednoduché
105
Zajímavá kombinace chutí v originálním dezertu Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Sněhové pusinky lze i obarvit gelovými barvami Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 balíček100% vaječné bílky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukr
1 balíčekCrème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné studené
0,5 baleníČokoládové kousky Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou špičkou
plech na pečení
3 ksdezertní poháry
Picture - 100% vaječné bílky Dr. Oetker
Picture - Crème Olé Slaný karamel Dr. Oetker
Picture - Čokoládové kousky Dr. Oetker
1

V míse důkladně vyšleháme bílky s vodou šlehačem alespoň 5 minut. Poté za stálého šlehání postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nezačnou tvořit ostré špičky. Těsto naneseme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba sušení: asi 90 - 120 minut

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

2

Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

V míse vyšleháme Crème Olé s mlékem šlehačem podle návodu na obale.

4

Do dezertních misek nebo skleniček dospodu nalámeme několik pusinek, naneseme Crème Olé a povrch dozdobíme celými pusinkami a čokoládovými kousky.

Náš tip

  • Sněhové pusinky lze i obarvit gelovými barvami Dr. Oetker.