na recept Banánový dort Vajíčko
dortová forma (Ø 26 cm) | |
elektrický ruční šlehač |
4 ks | vejce |
80 g | cukr |
1 balíček | Vanilínový cukr Dr. Oetker |
100 g | hladká mouka |
2 KL | Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker |
40 g | Gustin bez lepku Dr. Oetker |
2 zarovnaných PL | Holandské kakao Dr. Oetker |
banán zralé | |
1 balení | Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker |
300 ml | šťáva pomerančová nebo džusu |
200 ml | vaječný likér |
40 g | cukr |
500 g | tvaroh polotučný |
80 g | cukr |
1 balíček | Želatinový ztužovač Dr. Oetker |
100 ml | voda vlažné |
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
banán zralé |
1 balíček | Poleva tmavá Dr. Oetker |
3 PL | vaječný likér |
Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku prosejeme s kypřicím práškem, škrobem a kakaem a zašleháme na nejnižším stupni do pěny. Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Doba pečení: asi 30 minut
Okraj formy odstraníme a korpus necháme vychladnout. Z korpusu odstraníme papír na pečení. Jednou podélně rozřízneme tak, aby spodní plát zůstal silnější. Spodní plát položíme na dortový podnos.
Na přípravu náplně podélně rozpůlíme 4 banány a plochou stranou položíme na spodní plát, přitom necháme asi 1 cm volný okraj.
Puding uvaříme podle návodu na obale, jen místo mléka použijeme džus a vaječný likér s cukrem. Horký puding nalijeme na banány a necháme zatuhnout.
Na přípravu tvarohové náplně smícháme tvaroh s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohové směsi. Přidáme zbylé 2 banány nakrájené na malé kousky a zlehka vařečkou promícháme. Náplň naneseme kopulovitě na zatuhlý puding až po okraj korpusu. Na vrcholu kopule vytvoříme pomocí lžíce prohlubeň a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Druhou část korpusu rozkrájíme na 16 stejných dílů. Polevou potřeme 8 dílů a necháme zatuhnout. Díly korpusu naneseme na dort a jemně přitlačíme. Prohlubeň naplníme vaječným likérem. Do podávání uložíme do chladničky.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
1365
kJ
326 kcal |
766
kJ
183 kcal |
Tuky | 11.49 g | 6.45 g |
Sacharidy | 41.02 g | 23.04 g |
Bílkoviny | 8.62 g | 4.84 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám