COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Barevné vánoční cukroví

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

veselé a hravé

asi 40 kusů

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Barevné vánoční cukroví

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování s vánočními motivy

Na těsto:

400 g hladká mouka
100 g cukr
2 balíčky Vanilínový cukr Dr. Oetker
200 g máslo změklého
1 ks vejce

Na ozdobení:

150 g džem z červeného rybízu nebo višňového
2 balíčky Poleva světlá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1 balení Tubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
1 balení Sněhové vločky Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy bílé Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker
1 balení Mini konfety duhové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 4 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 10 minut

3

Pečivo necháme vychladnout.

4

Pečivo slepujeme džemem. Slepené pečivo z jedné strany namáčíme do polevy připravené podle návodu na obale a obarvené gelovými barvami. Ozdobíme zdobením a tubičkami dle vlastní fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Barevné vánoční cukroví

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 628 kJ
150 kcal
1746 kJ
417 kcal
Tuky 6.84 g 19.01 g
Sacharidy 20.84 g 57.88 g
Bílkoviny 1.40 g 3.88 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek