Flag

Barevný ovocný dort se želé

asi 12 porcí
Jednoduché
40
… a ovoce zůstane krásně čerstvé! Dort-želé čiré Dr. Oetker je zárukou, že ovoce zůstane krásně lesklé po dlouhou dobu, prostě jako právě utržené!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
5 ksvejce slepičí
120 gcukr
100 ghladká mouka
Na krém
250 gmascarpone
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
Na obložení a polití
ovoce - borůvky, mandarinky, jahody
1 balíčekDort-želé čiré Dr. Oetker
250 mlvoda
2 - 3 zarovnané PLcukr
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
koláčová forma (Ø 28 cm)
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dort-želé čiré Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme zchladnout. Poté ho vlažný přitlačíme k formě.

3

Na krém v míse vyšleháme mascarpone s vanilkovým cukrem a natřeme na povrch korpusu.

4

Na krém naneseme omyté ovoce. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, nalijeme na ovoce a necháme zatuhnout.