COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Bílková kávová roláda

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchané bílkové roládě s Přírodním kakaem Dr. Oetker neodoláte.

1 roláda

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Bílková kávová roláda

Na těsto:

6 ks bílek
320 g moučkový cukr prosátý
30 g mandle mleté
20 g Přírodní kakao Dr. Oetker

Na náplň:

250 g tvaroh tučný
250 ml smetana ke šlehání 33%
2 zarovnaná PL moučkový cukr
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL instantní káva rozpuštěná v 1 KL horké vody

Na poprášení:

1 zarovnaná PL Přírodní kakao Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
papír na pečení
elektrický ruční šlehač

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s postupným přidáváním cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Zlehka vmícháme mandle smíchané s kakaem. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Plynová trouba: 150 °C

2

Upečené těsto sundáme z pekáče a na pečícím papíře necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vyšleháme tvaroh se smetanou, cukrem, pastou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec vmícháme kávu. Těsto překlopíme na nový pečící papír, přilepený papír stáhneme a na spodní vrstvu naneseme krém. Opatrně zavineme a utěsníme pečícím papírem, příp. potravinovou folií. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.

4

Před podáváním poprášíme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Bílková kávová roláda

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 11769 kJ
2811 kcal
1290 kJ
308 kcal
Tuky 133.49 g 14.62 g
Sacharidy 359.66 g 39.39 g
Bílkoviny 46.38 g 5.08 g