COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Black Cake

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchaný extra tmavý korpus a lahodné propojení svěžího krému to je Black Cake s Černým kakaem Dr. Oetker.

asi 12 porcí

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Black Cake

Na těsto:

5 kusů bílek
špetka sůl
170 g cukr
5 kusů žloutek
70 g hladká mouka
5 zarovnaných PL Černé kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na krém:

250 g mascarpone
250 g smetanový sýr (Philadelphia)
500 ml smetana ke šlehání 33%
60 g moučkový cukr

Na ozdobení:

250 g borůvky kanadské
máta větvičky

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 24 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky se solí a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme žloutky. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a kypřicím práškem a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a  moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 35 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus 2 x podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme mascarpone se sýrem, smetanou a cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem naplníme korpus a uložíme do chladničky.

4

Před podáváním ozdobíme borůvkami a mátou.

Nutriční hodnoty na recept Black Cake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1616 kJ
386 kcal
1101 kJ
263 kcal
Tuky 19.14 g 13.02 g
Sacharidy 29.20 g 19.86 g
Bílkoviny 6.79 g 4.62 g