COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Borůvkové trojúhelníky s drobenkou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Jako od babičky

asi 24 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Borůvkové trojúhelníky s drobenkou

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
25 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
130 ml mléko polotučné (vlažné)
25 g máslo rozpuštěné

Na náplň:

250 g zakysaná smetana
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
80 g cukr
500 g borůvky

Na drobenku:

150 g hladká mouka
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
80 g máslo (změklé)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme mléko a máslo a ručně vypracujeme dohladka. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout

2

Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a propracujeme. Pomocí válečku těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme zakysanou smetanu s pudingovým práškem a cukrem. Na těsto naneseme borůvky a zalijeme je náplní.

4

Na přípravu drobenky smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo nebo margarín a ručně vypracujeme drobenku. Naneseme ji na náplň. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 30 minut

5

Koláč necháme vychladnout. Poté ho nakrájíme na trojúhelníky.

Nutriční hodnoty na recept Borůvkové trojúhelníky s drobenkou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 662 kJ
158 kcal
959 kJ
229 kcal
Tuky 5.66 g 8.20 g
Sacharidy 25.00 g 36.24 g
Bílkoviny 2.72 g 3.95 g