COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Borůvkový džem se skořicí

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Skvělý džem pro každou příležitost s Pektinem a Kyselinou citrónovou

asi 10 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Borůvkový džem se skořicí

Na džem:

1 kg borůvky
500 g cukr třtinový
0,5 balíčky Pektin Dr. Oetker
2 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
3 ks skořice celé
1 KL skořice mleté

preparation

příprava

1

Borůvky omyjeme, můžeme je rozmixovat nebo je jen rozmačkáme, a vložíme je do hrnce. Pomalu zahříváme.

2

Polovinu sáčku pektinu smícháme se 2 PL cukru a 2 KL kyseliny a přidáme k ovoci. Nezapomeňte, že pektin přidáváme vždy před přidáním cukru. Za stálého míchání přivedeme k varu a 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbývající cukr a opět přivedeme k varu. Přidáme celou i mletou skořici. Důkladně povaříme (min. 5 minut). Celou skořici po uvaření džemu vyndáme.

4

Horký džem plníme do připravených sklenic. Sklenice důkladně uzavřeme a alespoň na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Nutriční hodnoty na recept Borůvkový džem se skořicí

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 54 kJ
13 kcal
678 kJ
162 kcal
Tuky 0.03 g 0.41 g
Sacharidy 3.25 g 40.66 g
Bílkoviny 0.04 g 0.47 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek