COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Boží milosti

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Tradiční masopustní a velikonoční pečivo, které se rozplývá na jazyku.

asi 50 porcí

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Boží milosti

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 g máslo změklé
250 g tvaroh polotučný

Na obalení:

100 g moučkový cukr
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
rádýlko

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo a tvaroh a ručně vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát, který rádýlkem nakrájíme na 50 stejných čtverců.  Přeneseme na plechy a uprostřed rádýlkem 2x řízneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Po upečení ještě horké pečivo obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Boží milosti

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 276 kJ
66 kcal
1624 kJ
388 kcal
Tuky 4.27 g 25.14 g
Sacharidy 5.74 g 33.74 g
Bílkoviny 1.12 g 6.60 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek