COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Černé sušenky s bílou čokoládou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Křehké sušenky s Černým kakaem Dr. Oetker.

asi 20 ks

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Černé sušenky s bílou čokoládou

Na těsto:

110 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
30 g Černé kakao Dr. Oetker
10 g Holandské kakao Dr. Oetker
špetka sůl
150 g cukr
1 ks vejce
150 g máslo změklé
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
200 g čokoláda bílá

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, solí a cukrem.  Přidáme vejce, máslo, pastu a polovinu na kostky nakrájenou čokoládu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Z těsta pomocí lžíce naneseme na plech vyložený papírem na pečení hromádky o velikosti vlašského ořechu. Na povrch vmáčkneme zbylou čokoládu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 12 minut

2

Sušenky necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Černé sušenky s bílou čokoládou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 720 kJ
172 kcal
2001 kJ
478 kcal
Tuky 10.31 g 28.63 g
Sacharidy 17.90 g 49.72 g
Bílkoviny 2.10 g 5.83 g