Červená karkulka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Veselý pohádkový dort nejen pro holčičky.

asi 12 porcí

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Červená karkulka

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

150 g máslo změklé
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks vejce
180 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
3 PL čokoláda hořká strouhaná
100 ml mléko polotučné

Na náplň:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr
1 PL lískooříškový krém (pomazánka)
50 g ořechy lískové nasekané a pražené

Na potření:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
jahody (několik)
1 zarovnaná PL cukr
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhanou čokoládu a mléko a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a lískooříškovou pomazánkou na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec opatrně přimícháme ořechy. Náplň rozdělíme na dvě části korpusu a korpusy slepíme na sebe.

4

Na potření v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem. Odebereme 1 PL šlehačky do mikroténového sáčku a odložíme. Zbytkem šlehačky potřeme okraje a povrch dortu. Růžek sáčku ustřihneme a vytvoříme ze šlehačky nos.

5

Na ozdobení jahody nakrájíme na plátky a vytvoříme z nich červený čepeček a mašle na copy. Polevu připravíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka namočeného do polevy vytvoříme pihy. Cukr obarvíme červenou barvou a naneseme na dort jako tvářičky.

6

Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Červená karkulka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1888 kJ
451 kcal
1511 kJ
361 kcal
Tuky 32.17 g 25.74 g
Sacharidy 36.22 g 28.97 g
Bílkoviny 5.78 g 4.63 g

Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní

Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám