COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Červená karkulka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Veselý pohádkový dort nejen pro holčičky.

asi 12 porcí

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Červená karkulka

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

150 g máslo změklé
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks vejce
180 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
3 PL čokoláda hořká strouhaná
100 ml mléko polotučné

Na náplň:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr
1 PL lískooříškový krém (pomazánka)
50 g ořechy lískové nasekané a pražené

Na potření:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
jahody (několik)
1 zarovnaná PL cukr
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhanou čokoládu a mléko a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 40 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a lískooříškovou pomazánkou na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec opatrně přimícháme ořechy. Náplň rozdělíme na dvě části korpusu a korpusy slepíme na sebe.

4

Na potření v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem. Odebereme 1 PL šlehačky do mikroténového sáčku a odložíme. Zbytkem šlehačky potřeme okraje a povrch dortu. Růžek sáčku ustřihneme a vytvoříme ze šlehačky nos.

5

Na ozdobení jahody nakrájíme na plátky a vytvoříme z nich červený čepeček a mašle na copy. Polevu připravíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka namočeného do polevy vytvoříme pihy. Cukr obarvíme červenou barvou a naneseme na dort jako tvářičky.

6

Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Červená karkulka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1888 kJ
451 kcal
1511 kJ
361 kcal
Tuky 32.17 g 25.74 g
Sacharidy 36.22 g 28.97 g
Bílkoviny 5.78 g 4.63 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek