COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Červená karkulka

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Veselý pohádkový dort nejen pro holčičky.

O nás 12 porcí

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Červená karkulka

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

150 g máslo změklé
150 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 ks vejce
180 g hladká mouka
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
3 PL čokoláda hořká strouhaná
100 ml mléko polotučné

Na náplň:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr
1 PL lískooříškový krém (pomazánka)
50 g ořechy lískové nasekané a pražené

Na potření:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
jahody (několik)
1 zarovnaná PL cukr
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhanou čokoládu a mléko a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 40 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a lískooříškovou pomazánkou na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec opatrně přimícháme ořechy. Náplň rozdělíme na dvě části korpusu a korpusy slepíme na sebe.

4

Na potření v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem. Odebereme 1 PL šlehačky do mikroténového sáčku a odložíme. Zbytkem šlehačky potřeme okraje a povrch dortu. Růžek sáčku ustřihneme a vytvoříme ze šlehačky nos.

5

Na ozdobení jahody nakrájíme na plátky a vytvoříme z nich červený čepeček a mašle na copy. Polevu připravíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka namočeného do polevy vytvoříme pihy. Cukr obarvíme červenou barvou a naneseme na dort jako tvářičky.

6

Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Červená karkulka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1888kJ
451kcal
1511kJ
361kcal
Tuky 32.17g 25.74g
Sacharidy 36.22g 28.97g
Bílkoviny 5.78g 4.63g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek