Flag

Chlupaté knedlíky

asi 4 porce
Jednoduché
30
Vychutnejte si chlupaté knedlíky z Bramborového těsta Natura.
Přísady
Příprava
Náš tip
Do těsta před vařením můžeme přidat majoránku a rozetřený česnek dle vlastní chuti.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníNatura Bramborové těsto 400 g
25 gSolamyl bez lepku Dr. Oetker
1 ksbrambor
600 - 650 mlvoda
Picture - Solamyl bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs na bramborové těsto se Solamylem. Bramboru oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. Vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přidáme ke směsi. Přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto.

2

Z těsta pomocí lžíce vytvarujeme 15 – 20 knedlíků ve tvaru větších noků. Knedlíky vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou a vaříme asi 5 minut, dokud nevyplavou na povrch. Poté hrnec odstavíme a necháme knedlíky ještě v horké vodě asi 5 minut dotáhnout.

3

Knedlíky scedíme a podáváme jako přílohu k masitým jídlům.

Náš tip

  • Do těsta před vařením můžeme přidat majoránku a rozetřený česnek dle vlastní chuti.