Flag

Citrónová srdíčka

asi 40 kusů
Jednoduché
20
Potěšte své nejbližší sladkým srdcem
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru srdíčka (Ø 5 cm)

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 gcukr
1 ksvejce slepičí
3 PLcitrónová kůra (z 1 chemicky neošetřeného citrónu)
125 gmáslo změklého nebo margarínu
Na ozdobení
20 mlcitrónová šťáva
300 gmoučkový cukr
1 baleníPerličky stříbrné Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Perličky stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek, cukr, vejce, kůru a máslo nebo margarín. Ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát o tloušťce asi ½ cm.

2

Formičkou vykrájíme srdíček, která naskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Upečená srdíčka stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout na kuchyňské mřížce.

4

Na ozdobení smícháme citrónovou šťávu s moučkovým cukrem a vymícháme dohladka. Srdíčka potřeme polevou a dozdobíme stříbrnými perličkami.