COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Citrónový rýžový puding s mangem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodná a svěží svačinka s Třtinovým citrónovým cukrem a Dort-želé Dr. Oetker.

asi 2 porce

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Citrónový rýžový puding s mangem

Přísady:

50 g rýže jasmínová
200 ml voda
200 ml mléko polotučné + 100 ml na dolití
1 balení Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na želé:

0,5 ks mango
1 balíček Dort-želé žluté Dr. Oetker
125 ml voda
1 zarovnaná PL cukr

Ještě potřebujeme:

ponorný mixér
2 ks dezertní poháry

preparation

příprava

1

Na přípravu pudingu v kastrůlku povaříme asi 2 minuty rýži s vodou. Poté rýži scedíme a vložíme do horkého mléka. Ochutíme cukrem a pastou a zvolna povaříme do změknutí. Dle chuti a potřeby dolijeme mlékem.

2

Na želé oloupeme mango a pomocí ponorného mixéru ho rozmixujeme. Dort-želé připravíme s polovičním množstvím vody a cukru podle návodu na obale, a vmícháme do rozmixovaného manga.

3

Do pohárů vrstvíme rýžový puding a mangové želé. Po každé vrstvě uložíme na chvilku do lednice, nebo dáme dospoda pudink a navrch želé. Dozdobíme čerstvým mangem.

Nutriční hodnoty na recept Citrónový rýžový puding s mangem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 603 kJ
144 kcal
197 kJ
47 kcal
Tuky 1.57 g 0.51 g
Sacharidy 27.84 g 9.01 g
Bílkoviny 4.16 g 1.34 g