Flag

Citrónový rýžový puding s mangem

asi 2 porce
Jednoduché
20
Lahodná a svěží svačinka s Třtinovým citrónovým cukrem a Dort-želé Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
50 grýže jasmínová
200 mlvoda
200 mlmléko polotučné + 100 ml na dolití
1 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
Na želé
0,5 ksmango
1 balíčekDort-želé žluté Dr. Oetker
125 mlvoda
1 zarovnaná PLcukr
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
2 ksdezertní poháry
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dort-želé žluté Dr. Oetker
1

Na přípravu pudingu v kastrůlku povaříme asi 2 minuty rýži s vodou. Poté rýži scedíme a vložíme do horkého mléka. Ochutíme cukrem a pastou a zvolna povaříme do změknutí. Dle chuti a potřeby dolijeme mlékem.

2

Na želé oloupeme mango a pomocí ponorného mixéru ho rozmixujeme. Dort-želé připravíme s polovičním množstvím vody a cukru podle návodu na obale, a vmícháme do rozmixovaného manga.

3

Do pohárů vrstvíme rýžový puding a mangové želé. Po každé vrstvě uložíme na chvilku do lednice, nebo dáme dospoda pudink a navrch želé. Dozdobíme čerstvým mangem.