COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládovo-oříškové hvězdičky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

voňavé a vánoční

asi 30 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládovo-oříškové hvězdičky

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 6 cm)

Na těsto:

200 g hladká mouka
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g cukr
150 g ořechy vlašské mleté
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
150 g máslo změkklého nebo margarínu

Na slepení a ozdobení:

150 g lískooříškový krém
1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a ořechy. Přidáme vanilkovou pastu, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na asi 5 mm silný plát. Formičkou vykrajujeme hvězdičky, které přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 8 minut

3

Hvězdičky necháme vychladnout.

4

Vždy dvě hvězdičky slepujeme krémem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Do středu každé hvězdičky naneseme tmavou polevu a světlou polevu. Poté ihned, dokud poleva není tuhá, pomocí špejle nebo párátka vytvarujeme do stran hvězdičky. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládovo-oříškové hvězdičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 729 kJ
174 kcal
2269 kJ
542 kcal
Tuky 12.04 g 37.63 g
Sacharidy 15.20 g 47.49 g
Bílkoviny 2.14 g 6.70 g