COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Čokoládovo-oříškové hvězdičky

voňavé a vánoční

O nás 30 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Čokoládovo-oříškové hvězdičky

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (Ø 6 cm)

Na těsto:

200 g hladká mouka
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g cukr
150 g ořechy vlašské mleté
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
150 g máslo změkklého nebo margarínu

Na slepení a ozdobení:

150 g lískooříškový krém
1 balíček Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a ořechy. Přidáme vanilkovou pastu, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme pomocí válečku na asi 5 mm silný plát. Formičkou vykrajujeme hvězdičky, které přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 8 Minuty

3

Hvězdičky necháme vychladnout.

4

Vždy dvě hvězdičky slepujeme krémem. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale. Do středu každé hvězdičky naneseme tmavou polevu a světlou polevu. Poté ihned, dokud poleva není tuhá, pomocí špejle nebo párátka vytvarujeme do stran hvězdičky. Necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Čokoládovo-oříškové hvězdičky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 729kJ
174kcal
2269kJ
542kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 15.20g 47.49g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek