Flag

Cupcakes s citrónovým krémem

12 ks
Jednoduché
40
Svěží cupcakes pro milovníky citrónové chutě se Třtinovým cukrem citrónovým a Finesse citrónovou kůrou Dr.Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Do těsta můžeme přidat kousky kandované citrónové kůry.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na muffiny
12 papírových košíčků
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
125 gmáslo změklé
100 gcukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
5 PLmléko polotučné
250 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
250 gtvaroh tučný
50 gmoučkový cukr
3 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Na ozdobení
1 kscitrón chemicky neošetřený, nakrájený na proužky
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, kůrou a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko a mouku smíchanou s kypřicím práškem a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému v míse vyšleháme tvaroh s cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krém vložíme do cukrářského sáčku a naneseme na povrch muffinů.

4

Ozdobíme proužkami kůry a uložíme do chladničky zatuhnout.

Náš tip

  • Do těsta můžeme přidat kousky kandované citrónové kůry.