Flag

Dezert s karamelem

asi 4 porce
Středně obtížné
70
Slavnostní dezert pro sváteční okamžiky snadno připravíte s produkty Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na 1. vrstvu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
125 mlsmetana ke šlehání 33%
30 gmáslové sušenky
Na 2. vrstvu
1 ksjablko větší
1 kshruška větší
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
1 PLcitrónová šťáva
1 PLmoučkový cukr
Na 3. vrstvu
250 gtvaroh polotučný ve vaničce
125 mlsmetana ke šlehání 33%
30 gmoučkový cukr
1 baleníVEGA Gel Dr. Oetker
150 mlvoda
Na ozdobení
Topping karamelový Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
4 ksdezertní poháry vyšší rovné
elektrický ruční šlehač
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Topping karamelový Dr. Oetker
1

Na 1. vrstvu rozpustíme polevu podle návodu na obale a do ní vmícháme v kastrůlku ohřátou smetanu a nalámané sušenky. Směs rozdělíme stejnoměrně na dno pohárů.

2

Na 2. vrstvu oloupeme jablko a hrušku a nakrájíme je na malé kousky. Vložíme do misky a vmícháme pastu a citrónovou šťávu. V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel. Odstavíme z plotny, vmícháme kousky ovoce a naneseme do pohárů na čokoládovou vrstvu.

3

Na 3. vrstvu v míse šlehačem na středním stupni vyšleháme tvaroh se smetanou dohladka. Přidáme cukr a krátce vyšleháme. VEGA Gel připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohové směsi. Poté naneseme do pohárů na vrstvu ovoce a uhladíme. Uložíme na 30 minut do chladničky.

4

Před podáváním ozdobíme karamelovým toppingem.