Na přípravu náplně kadaif nakrájíme na malé kousky a na másle ho opražíme do zlatova. Odložíme a necháme zchladnout. Poté ho naneseme do mísy. Přidáme pistáciový krém a pastu a vymícháme na hladkou hmotu.
Plech vyložíme papírem na pečení. Piškoty postupně namáčíme v mléce a naskládáme je na dno
plechu.
V míse vyšleháme směs s mlékem šlehačem podle návodu na obale. Přidáme mascarpone a vyšleháme dohladka. Asi 1/3 krému naneseme na piškoty a uhladíme. Na krém naneseme rovnoměrně náplň a zakryjeme zbylým krémem. Uložíme asi na hodinu do chladničky.
Čokoládovou polevu nasekejte na malé kousky. Smetanu ke šlehání přiveďte v kastrůlku krátce k varu, odstavte z plotny a rozmíchejte v ní nasekanou čokoládu. Polevu rozetřete lžící na vrch tiramisu a posypte pistáciemi.
Související recepty
Dezerty
Dezerty
Dezerty