na recept Dort Pavlova s hruškami
4 ks | bílek |
230 g | cukr |
2 zarovnaná PL | Gustin bez lepku Dr. Oetker |
1 PL | ocet vinný |
hrušky | |
500 ml | bílé víno suché |
250 ml | voda |
5 zarovnaná KL | citrónová šťáva (z 1 citrónu) |
bobkový list | |
5 kuliček | pepř celý |
skořice celé | |
3 KL | med tekutý |
100 g | ořechy vlašské nebo pekanové, apod. |
1 PL | máslo |
1 PL | cukr |
1 balíček | Vanilkový cukr Dr. Oetker |
2 PL | agávový sirup |
1 balíček | Zlatý klas Dr. Oetker |
300 ml | mléko polotučné |
20 g | cukr |
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
1 balíček | Smeta-fix Dr. Oetker |
2 KL | Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker |
elektrický ruční šlehač | |
plech na pečení (30 x 40 cm) |
Na přípravu korpusu v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, škrob a ocet a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směs rozdělíme na dvě části. Na plechy vyložené papírem na pečení vytvoříme ze směsi kruhy (O asi 24 cm). Jeden uhladíme a u druhého vytvoříme uprostřed prohlubeň jako hnízdo. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.
Elektrická trouba: 120 °C
Horkovzdušná trouba: 100 °C
Doba pečení: 80 minut
Korpusy necháme vychladnout.
Na ozdobení hrušky omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, vodu a šťávu z citrónu. Přidáme koření a med a povaříme asi 5 minut. Do sirupu vložíme hrušky stopkou nahoru a na mírném ohni pod pokličkou povaříme ještě asi 15 minut. Hrušky ze sirupu opatrně vybereme a necháme vychladnout.
Na teflonové pánvi opražíme nasekané ořechy. Přidáme máslo, cukr a vanilkový cukr a krátce zkaramelizujeme. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout.
Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 20 g cukru. Necháme za občasného zamíchání vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a extraktem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Asi ⅓ šlehačky odložíme stranou. Zbytek šlehačky vmícháme do vychladlého Zlatého klasu a naneseme na rovný korpus. Přiklopíme korpusem s prohlubní a do středu naneseme odloženou šlehačku.
Hrušky naneseme na povrch dortu a dozdobíme rozdrcenými ořechy v karamelu a agávovým sirupem.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
164998
kJ
39409 kcal |
394
kJ
94 kcal |
Tuky | 262.56 g | 0.63 g |
Sacharidy | 2,862.86 g | 6.85 g |
Bílkoviny | 44.51 g | 0.11 g |
Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.
K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.
Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.
Ano
Odmítám
Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.
Ano
Odmítám