COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dort Pavlova s hruškami

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

magický

O nás 12 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort Pavlova s hruškami

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)

Na korpus:

4 ks bílek
230 g cukr
2 zarovnaná PL Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 PL ocet vinný

Na ozdobení:

hrušky
500 ml bílé víno suché
250 ml voda
5 zarovnaná KL citrónová šťáva (z 1 citrónu)
bobkový list
5 kuliček pepř celý
skořice celé
3 KL med tekutý
100 g ořechy vlašské nebo pekanové, apod.
1 PL máslo
1 PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
2 PL agávový sirup

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
20 g cukr
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
2 KL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, škrob a ocet a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směs rozdělíme na dvě části. Na plechy vyložené papírem na pečení vytvoříme ze směsi kruhy (O asi 24 cm). Jeden uhladíme a u druhého vytvoříme uprostřed prohlubeň jako hnízdo. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 120 °C

Horkovzdušná trouba: 100 °C

Doba pečení: 80 Minuty

2

Korpusy necháme vychladnout.

3

Na ozdobení hrušky omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, vodu a šťávu z citrónu. Přidáme koření a med a povaříme asi 5 minut. Do sirupu vložíme hrušky stopkou nahoru a na mírném ohni pod pokličkou povaříme ještě asi 15 minut. Hrušky ze sirupu opatrně vybereme a necháme vychladnout.

4

Na teflonové pánvi opražíme nasekané ořechy. Přidáme máslo, cukr a vanilkový cukr a krátce zkaramelizujeme. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout.

5

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 20 g cukru. Necháme za občasného zamíchání vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a extraktem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Asi ⅓ šlehačky odložíme stranou. Zbytek šlehačky vmícháme do vychladlého Zlatého klasu a naneseme na rovný korpus. Přiklopíme korpusem s prohlubní a do středu naneseme odloženou šlehačku.

6

Hrušky naneseme na povrch dortu a dozdobíme rozdrcenými ořechy v karamelu a agávovým sirupem.

Nutriční hodnoty na recept Dort Pavlova s hruškami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 164998kJ
39409kcal
394kJ
94kcal
Tuky 262.57g 0.63g
Sacharidy 2,862.87g 6.85g
Bílkoviny 44.51g 0.11g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek