Flag

Dort Pavlova s hruškami

asi 12 porcí
Středně obtížné
50
Magický dort připravený za pomoci Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
4 ksbílek
230 gcukr
2 zarovnané PLGustin bez lepku Dr. Oetker
1 PLocet vinný
Na ozdobení
hrušky
500 mlbílé víno suché
250 mlvoda
5 zarovnaná KLcitrónová šťáva (z 1 citrónu)
bobkový list
5 kuličekpepř celý
skořice celé
3 KLmed tekutý
100 gořechy vlašské nebo pekanové, apod.
1 PLmáslo
1 PLcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
2 PLagávový sirup
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
20 gcukr
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
2 KLBourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, škrob a ocet a šleháme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Směs rozdělíme na dvě části. Na plechy vyložené papírem na pečení vytvoříme ze směsi kruhy (O asi 24 cm). Jeden uhladíme a u druhého vytvoříme uprostřed prohlubeň jako hnízdo. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Doba pečení: 80 minut

Elektrická trouba: 120 °C

Horkovzdušná trouba: 100 °C

2

Korpusy necháme vychladnout.

3

Na ozdobení hrušky omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, vodu a šťávu z citrónu. Přidáme koření a med a povaříme asi 5 minut. Do sirupu vložíme hrušky stopkou nahoru a na mírném ohni pod pokličkou povaříme ještě asi 15 minut. Hrušky ze sirupu opatrně vybereme a necháme vychladnout.

4

Na teflonové pánvi opražíme nasekané ořechy. Přidáme máslo, cukr a vanilkový cukr a krátce zkaramelizujeme. Naneseme na papír na pečení a necháme vychladnout.

5

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale, ale jen s 300 ml mléka a 20 g cukru. Necháme za občasného zamíchání vychladnout. Smetanu se Smeta-fixem a extraktem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Asi ⅓ šlehačky odložíme stranou. Zbytek šlehačky vmícháme do vychladlého Zlatého klasu a naneseme na rovný korpus. Přiklopíme korpusem s prohlubní a do středu naneseme odloženou šlehačku.

6

Hrušky naneseme na povrch dortu a dozdobíme rozdrcenými ořechy v karamelu a agávovým sirupem.