Flag

Dort s ořechovou náplní a sněhovou čepicí

asi 12 porcí
Středně obtížné
80
Zajímavý podzimní dort z klasické Bábovky Dr. Oetker plný ořechů a přikrytý nadýchanou sněhovou čepicí.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
0,5 balíčkuFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
60 gmáslo změklé
4 ksžloutek
120 mlmléko polotučné
4 ksbílek
Na náplň
150 mlmléko polotučné
100 gcukr
100 gořechy vlašské mleté
50 gpiškoty dětské kulaté mleté
1 KLAroma rumové Dr. Oetker
Na potření
2 ksbílek
100 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s kůrou. Přidáme máslo, žloutky a mléko a vyšleháme šlehačem na středním stupni. Nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Uložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Na přípravu náplně mléko v kastrůlku přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme cukr, ořechy, piškoty a aroma. Zamícháme a necháme vychladnout.

3

Korpus necháme vychladnout. Poté ho jednou podélně rozřízneme. Náplň naneseme na spodní díl korpusu a uhladíme. Zakryjeme horním dílem a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.

4

V míse vyšleháme šlehačem z bílků sníh do polotuha a postupně přisypáváme  cukr a vanilkový cukr a vyšleháme dotuha. Sníh přendáme na vodní lázeň a ještě šleháme, aby bílky prošly tepelnou úpravou.  Povrch dortu jím potřeme a vložíme do trouby zapéct pod gril, dokud sníh trochu nezhnědne.

5

Dort necháme vychladnout.