Flag

Dvoubarevný pletenec

2 ks
Jednoduché
50
Snadná příprava kynutého těsta z Buchet Dr. Oetker s chutí holandského kakaa.
Přísady
Příprava
Náš tip
Zdobení můžete upravit podle příležitosti.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
2 balíčkyTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
2 zarovnané PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na potření a ozdobení
1 ksvejce slepičí
Sněhové vločky Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Sněhové vločky Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme směs s droždím, vodou, olejem a třtinovými cukry podle návodu na obale. Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné důkladně ručně zapracujeme kakao. Těsta zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Vykynutá těsta rozdělíme každé na 4 díly a z každého vytvoříme váleček dlouhý asi 30 cm. Vždy dva světlé a dva tmavé válečky spleteme do copu a naneseme na plech vyložený papírem na pečení.

2

Pletence potřeme rozšlehaným vejcem a ozdobíme zdobením dle své vlastní fantazie. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Pletence necháme vychladnout.

Náš tip

  • Zdobení můžete upravit podle příležitosti.