COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Dýňový koláč s krokantem  

Lahodný

O nás 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dýňový koláč s krokantem  

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
elektrický ruční šlehač

Na dýňovou náplň:

700 g dýně Hokkaido (očištěná)
4 PL voda
100 g cukr hnědý
1 ks vejce
100 g lučina
1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker

Na těsto:

200 g hladká mouka
na špičku nože Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 g cukr hnědý
špetka sůl
50 g máslo nebo margarín (změklé)
100 g lučina

Na vanilkovou náplň:

1 balíček Creme Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné

Na ozdobení:

50 g cukr hnědý
50 g dýňová semínka

preparation

příprava

1

Na přípravu dýňové náplně nakrájíme dýni na kostičky. Dýni vložíme do hrnce, podlijeme vodou a za občasného míchání dusíme doměkka asi 15 minut. Dýni ponorným mixérem rozmixujeme, nalijeme do sítka, necháme odkapat a vychladnout.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem a solí. Přidáme máslo nebo margarín a sýr a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše z 2/3 těsta vyválíme kruh. Naneseme na dno vymazané formy a přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a předpečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

3

Snížíme teplotu pečení o 20 °C. Korpus necháme vychladnout.

4

Ze zbytku těsta vytvarujeme váleček a rukou přitlačíme na okraj formy tak, aby vznikl okraj vysoký asi 2 cm.

5

V míse vařečkou smícháme dýni s cukrem, vejcem, sýrem a pudingem a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Náplň rozetřeme na těsto. Vložíme do trouby a dopečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

6

Na vanilkovou náplň připravíme Creme Olé s mlékem podle návodu na obale. Naneseme na vychladlý koláč. Do podávání uchovávame v chladu.

7

Na pánvi na mírném stupni rozpustíme cukrxa přidáme dýňová semínka. Mícháme tak dlouho, dokud se semínka neobalí karamelem. Necháme vychladnout na papíru na pečení a koláč ozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Dýňový koláč s krokantem  

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1030kJ
246kcal
657kJ
157kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek