COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečné želé s kousky hrušek

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

snídaňová specialita

asi 3 sklenice

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečné želé s kousky hrušek

Přísady:

Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
800 ml šťáva jablečná
200 g hrušky oloupaných a nakrájených na malé kousky
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr

preparation

příprava

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme dřeň.

2

Ve větším hrnci promícháme šťávu s kousky hrušek a vanilkovou dření.

3

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do směsi. Směs za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Poté odstavíme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jablečné želé s kousky hrušek

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 176 kJ
42 kcal
699 kJ
167 kcal
Tuky 0.04 g 0.15 g
Sacharidy 10.34 g 41.37 g
Bílkoviny 0.04 g 0.17 g