COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečné želé s kousky hrušek

snídaňová specialita

O nás 3 sklenice

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečné želé s kousky hrušek

Přísady:

Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker
800 ml šťáva jablečná
200 g hrušky oloupaných a nakrájených na malé kousky
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr

preparation

příprava

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme dřeň.

2

Ve větším hrnci promícháme šťávu s kousky hrušek a vanilkovou dření.

3

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do směsi. Směs za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Poté odstavíme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Jablečné želé s kousky hrušek

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 176kJ
42kcal
699kJ
167kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka