
Hřejivý sirup ze švestek a vína
asi 2000 mililitrů
Jednoduché
70
Se Sirupfixem Dr. Oetker připravíte rychle a jednoduše tento i mnoho dalších chutných receptů.
Přísady
Příprava
Přísady
Přísady
1 kg
švestky očištěné a rozmixované
500 ml
voda
2 ks
pomeranč chemicky neošetřený
500 ml
červené víno
2 balíčky
1 kg
cukr
1 balíček
Příprava:
Celkem:
70 min
Příprava :
40 min
1
Švestky na přípravu sirupu vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme do varu a za stálého míchání asi 5 minut povaříme. Odstavíme a necháme vychladnout. Potom přidáme kůru a šťávu z pomeranče, víno, skořicový cukr a cukr smíchaný se Sirupfixem. Důkladně promícháme a odložíme na noc do chladničky.
2
Druhý den směs propasírujeme přes sítko nebo gázu. Sirup přivedeme do varu a 5 minut povaříme. Sebereme případnou pěnu a horký sirup nalejeme do sterilních a zahřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.
Recipe Tips
Sirup chutná výborně zředěný v teplém čaji.
Tipy
Tip: Sirup chutná výborně zředěný v teplém čaji.
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?
Související recepty
Cibulové čatní![]()

50 MinJednoduché
Cibulové čatní
50 MinJednoduché
Cibulové čatní
Dýňový džem![]()

40 MinJednoduché
Dýňový džem
40 MinJednoduché
Dýňový džem
Medová hruška![]()

30 MinJednoduché
Medová hruška
30 MinJednoduché
Medová hruška
Extra broskvové pyré![]()

35 MinJednoduché
Extra broskvové pyré
35 MinJednoduché
Extra broskvové pyré
Hruškový sirup se skořicí![]()

30 MinJednoduché
Hruškový sirup se skořicí
30 MinJednoduché
Hruškový sirup se skořicí
Jablečné želé s kousky hrušek![]()

30 MinJednoduché
Jablečné želé s kousky hrušek
30 MinJednoduché
Jablečné želé s kousky hrušek
Sametový jahodový sirup![]()

30 MinJednoduché
Sametový jahodový sirup
30 MinJednoduché
Sametový jahodový sirup