COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečné želé s limetkou a mátou

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

extra ovocné: 66% ovoce

asi 3 sklenice (á 375 ml)

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečné želé s limetkou a mátou

Přísady:

1 l šťáva jablečná 100%
3 stonek máta
1 balíček Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 g cukr
trochu limetková kůra - nakrájená (ze 2 chemicky neošetřených limetek)

preparation

příprava

1

Ve velkém hrnci přivedeme do varu jablečnou šťávu s omytou mátou, necháme povařit asi 2 minuty a poté sejmeme z plotny.

2

Ze šťávy odstraníme mátu. Obsah balíčku Gelfix Extra 2:1 smícháme se dvěma PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Přidáme limetkovou kůru a vaříme ještě 1 minutu. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé.Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku. Sklenice během chladnutí několikrát obrátíme, aby se limetková kůra dobře rozptýlila.

Nutriční hodnoty na recept Jablečné želé s limetkou a mátou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 176 kJ
42 kcal
703 kJ
168 kcal
Tuky 0.03 g 0.13 g
Sacharidy 10.27 g 41.10 g
Bílkoviny 0.04 g 0.14 g