COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný dort s vínem

(0)
5 1 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pro milovníky jablečné chuti

O nás 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný dort s vínem

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
125 g máslo
1 zarovnaná PL voda

Na náplň:

1 kg jablka
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
750 ml šťáva jablečná nebo džusu s bílým vínem (nebo pouze džusu bez vína)
230 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
trochu Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta do mísy prosijeme mouku. Přidáme kypřicí prášek, cukr, vanilínový cukr, vejce, máslo a vodu a vyšleháme elektrickým šlehačem nejprve na nejnižším stupni (cca 1 min), pak na nejvyšším stupni dohladka. Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 1 hod do chladničky odležet.

2

2/3 těsta oddělíme a pokryjeme dno vymazané dortové formy a na pár místech propícháme vidličkou. Zbylou 1/3 těsta položíme na okraj dortové formy a mačkáním vypracujeme vysoký okraj (cca 0,5 cm pod okraj formy).

3

Na přípravu náplně omytá jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a pokrájíme na tenké malé kousky. Kousky jablek položíme na těsto a posypeme skořicovým cukrem. Puding dobře rozmícháme v jablečném džusu, přidáme cukr, vanilínový cukr a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Ještě horkým pudingem přelijeme jablka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 60 Minuty

4

Po upečení necháme dort ještě 1 hod stát v otevřené vypnuté troubě a následně necháme přes noc vychladnout.

5

Šlehačku ušleháme se Smeta-fixem a natřeme na vychladlý dort. Před podáváním posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný dort s vínem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1537kJ
367kcal
779kJ
186kcal
Tuky 16.63g 8.40g
Sacharidy 54.25g 27.40g
Bílkoviny 3.13g 1.58g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek