COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablečný dort s vínem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pro milovníky jablečné chuti

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablečný dort s vínem

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)

Na těsto:

250 g mouka polohrubá
1,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
125 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 ks vejce
125 g máslo
1 zarovnaná PL voda

Na náplň:

1 kg jablek
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
750 ml šťáva jablečná nebo džusu s bílým vínem (nebo pouze džusu bez vína)
230 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
trochu Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta do mísy prosijeme mouku. Přidáme kypřicí prášek, cukr, vanilínový cukr, vejce, máslo a vodu a vyšleháme elektrickým šlehačem nejprve na nejnižším stupni (cca 1 min), pak na nejvyšším stupni dohladka. Těsto zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 1 hod do chladničky odležet.

2

2/3 těsta oddělíme a pokryjeme dno vymazané dortové formy a na pár místech propícháme vidličkou. Zbylou 1/3 těsta položíme na okraj dortové formy a mačkáním vypracujeme vysoký okraj (cca 0,5 cm pod okraj formy).

3

Na přípravu náplně omytá jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a pokrájíme na tenké malé kousky. Kousky jablek položíme na těsto a posypeme skořicovým cukrem. Puding dobře rozmícháme v jablečném džusu, přidáme cukr, vanilínový cukr a vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Ještě horkým pudingem přelijeme jablka. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: 60 minut

4

Po upečení necháme dort ještě 1 hod stát v otevřené vypnuté troubě a následně necháme přes noc vychladnout.

5

Šlehačku ušleháme se Smeta-fixem a natřeme na vychladlý dort. Před podáváním posypeme kakaem.

Nutriční hodnoty na recept Jablečný dort s vínem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1537 kJ
367 kcal
779 kJ
186 kcal
Tuky 16.63 g 8.40 g
Sacharidy 54.25 g 27.40 g
Bílkoviny 3.13 g 1.58 g