COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jablkový dort s mascarpone

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Svěží dort s kakaovým těstem z Přírodního kakao Dr.Oetker a s příjemnou jablečnou náplně s vanilkovým pudingu Naturamyl Dr.Oetker a přikrytý bílou čepicí z mascarpone a smetany.

asi 12 porcí

snadná příprava 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Jablkový dort s mascarpone

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks vejce
90 g cukr
3 PL olej
70 g hladká mouka
20 g Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
špetka perníkové koření Dr. Oetker

Na náplň:

750 g jablek oloupané, nahrubo nastrouhané
100 g cukr
100 ml voda na podlití
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
200 ml voda

Na potření:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
2 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
250 g mascarpone

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dopěny. Přidáme olej a mouku smíchanou s kakaem, sodou a perníkovým kořením a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Poté ho vyjmeme z formy, položíme na podnos a kolem upevníme očištěný okraj formy.

3

Na přípravu náplně jablka vložíme do hrnce, posypeme cukrem, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut doměkka. Pudingový prášek vymícháme s vodou a přilijeme k jablkám. Povaříme asi 2 minuty a horkou náplň nalijeme na korpus, uhladíme a necháme vychladnout.

4

Na potření v míse ušleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Poté krátce zašleháme mascarpone a naneseme na náplň a uhladíme. Uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jablkový dort s mascarpone

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1453 kJ
347 kcal
804 kJ
192 kcal
Tuky 15.84 g 8.75 g
Sacharidy 34.12 g 18.85 g
Bílkoviny 4.79 g 2.65 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek