Flag

Jahodové kynuté knedlíky

asi 20 kusů
Jednoduché
100
Rychle připravené oblíbené jahodové knedlíky z Buchet Dr. Oetker. Už se na ně těšíte?
Přísady
Příprava
Náš tip
Knedlíky podáváme posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem. Můžeme dochutit šlehačkou nebo zakysanou smetanou.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 baleníBuchty Dr. Oetker
250 mlmléko polotučné vlažné
25 gmáslo rozpuštěné
1 ksvejce slepičí
2 zarovnané PLmoučkový cukr
200 gjahody čerstvé
Ještě potřebujeme
hrnec větší
pařák na knedlíky
Picture - Buchty Dr. Oetker
1

Na přípravu knedlíků v míse připravíme směs s droždím, mlékem, máslem, vejcem a cukrem a vypracujeme na hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené ploše pomocí válečku vyválíme na plát a nakrájíme na 24 dílů. Do každého zabalíme jahodu a necháme ještě asi 20 minut kynout.  Do hrnce si nalijeme trochu vody a vložíme pařák. Knedlíky postupně vkládáme do hrnce na pařák asi na 10 minut.

Náš tip

  • Knedlíky podáváme posypané strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a zalité rozpuštěným máslem. Můžeme dochutit šlehačkou nebo zakysanou smetanou.