COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový cheesecake

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Letní a rychlý nepečený cheesecake s lahodnou Jahodovou náplní a Dort-želé červeným Dr. Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový cheesecake

Na korpus:

200 g kakaové sušenky neplněné
100 g máslo rozpuštěné

Na náplň:

1 balíček Jahodová náplň Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mascarpone

Na ozdobení:

250 g jahody
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 zarovnaná PL cukr

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

preparation

příprava

1

 Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do misky. Přidáme rozpuštěné máslo a ručně vypracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, naneseme směs na korpus a pomocí lžíce přitlačíme.

2

Na náplň v míse vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

3

Na ozdobení očistíme jahody, 3 jahody si dáme stranou na ozdobení  a zbytek jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a vmícháme rozmixované jahody. Naneseme stejnoměrně na náplň a uložíme nejméně na  2 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový cheesecake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1637 kJ
391 kcal
1193 kJ
285 kcal
Tuky 27.00 g 19.71 g
Sacharidy 17.93 g 13.09 g
Bílkoviny 3.47 g 2.53 g