COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový cheesecake

(0)
3 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Letní a rychlý nepečený cheesecake s lahodnou Jahodovou náplní a Dort-želé červeným Dr. Oetker.

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový cheesecake

Na korpus:

200 g kakaové sušenky neplněné
100 g máslo rozpuštěné

Na náplň:

1 balíček Jahodová náplň Dr. Oetker
500 ml smetana ke šlehání 33%
250 g mascarpone

Na ozdobení:

250 g jahody
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
250 ml voda
2 zarovnaná PL cukr

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

preparation

příprava

1

 Na přípravu korpusu pomocí válečku rozdrtíme sušenky a vložíme je do misky. Přidáme rozpuštěné máslo a ručně vypracujeme. Okraj dortové formy položíme na podnos, naneseme směs na korpus a pomocí lžíce přitlačíme.

2

Na náplň v míse vyšleháme náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni podle návodu na obale. Přidáme mascarpone a krátce vyšleháme dohladka. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

3

Na ozdobení očistíme jahody, 3 jahody si dáme stranou na ozdobení  a zbytek jahod pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale a vmícháme rozmixované jahody. Naneseme stejnoměrně na náplň a uložíme nejméně na  2 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový cheesecake

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1637 kJ
391 kcal
1193 kJ
285 kcal
Tuky 27.00 g 19.71 g
Sacharidy 17.93 g 13.09 g
Bílkoviny 3.47 g 2.53 g