Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme vejce, máslo a pastu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 30 minut v chladničce odležet.
Polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku rozválíme a naneseme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Těsto rovnoměrně přitlačíme ke dnu a bokům formy a na několika místech vidličkou propícháme.
Do jahodového džemu vmícháme čokoládové kousky a naneseme na těsto ve formě. Ze zbylého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na 2 cm široké proužky. Proužky naneseme svisle asi 1 cm od sebe. Každý druhý proužek v polovině přehneme. Položíme přes ně vodorovné proužky a ty přeložené vrátíme zpět a vytvoří se mřížka. Postup opakujeme, dokud nebude koláč celý pokrytý. Přesahující těsto odřízneme. Vložíme do předehřáté fritézy a pečeme.
Doba pečení: asi 20 minut
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme vychladnout.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení