COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jahodový sněhový dort  

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchaný

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový sněhový dort  

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks žloutek
75 g cukr
špetka sůl
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 g máslo nebo margarín - změklé
100 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na sníh:

3 ks bílek
125 g cukr
100 g mandle (plátky)

Na náplň:

500 g jahody (čerstvé)
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml voda
2 zarovnaná PL cukr
400 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, solí, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme.

2

V míse vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh. Sníh rozdělíme na těsto do obou forem a uhladíme. Posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Korpusy necháme vychladnout. Poté je uvolníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožem nakrájíme na 16 dílů.

4

Na přípravu náplně jahody omyjeme a 8 větších jahod odložíme stranou. Zbytek jahod nakrájíme na menší kousky. Dort-želé připravíme podle návodu na obale, ale jen s 200 ml vody a 2 PL cukru. Do želé vmícháme nakrájené jahody a necháme vychladnout.

5

Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

6

Na korpus naneseme želé s jahodami. Na povrch naneseme šlehačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a neneseme po celém obvodu na šlehačku. Nakrájený korpus naskládáme na povrch dortu ve tvaru vějíře a do podávání uložíme do chladničky. Před podáváním můžeme dort posypat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový sněhový dort  

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1047 kJ
250 kcal
1009 kJ
241 kcal
Tuky 15.44 g 14.84 g
Sacharidy 26.08 g 25.08 g
Bílkoviny 2.69 g 2.59 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek