Jahodový sněhový dort  

(0)
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Nadýchaný

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Jahodový sněhový dort  

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

3 ks žloutek
75 g cukr
špetka sůl
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
75 g máslo nebo margarín - změklé
100 g hladká mouka
0,5 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker

Na sníh:

3 ks bílek
125 g cukr
100 g mandle (plátky)

Na náplň:

500 g jahody (čerstvé)
1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
200 ml voda
2 zarovnaná PL cukr
400 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme žloutky s cukrem, solí, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do dvou vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme.

2

V míse vyšleháme z bílků a cukru tuhý sníh. Sníh rozdělíme na těsto do obou forem a uhladíme. Posypeme mandlovými plátky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

3

Korpusy necháme vychladnout. Poté je uvolníme z formy. Jeden položíme na podnos a druhý ostrým nožem nakrájíme na 16 dílů.

4

Na přípravu náplně jahody omyjeme a 8 větších jahod odložíme stranou. Zbytek jahod nakrájíme na menší kousky. Dort-želé připravíme podle návodu na obale, ale jen s 200 ml vody a 2 PL cukru. Do želé vmícháme nakrájené jahody a necháme vychladnout.

5

Smetanu se Smeta-fixem a vanilkovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

6

Na korpus naneseme želé s jahodami. Na povrch naneseme šlehačku a uhladíme. Odložené jahody rozkrojíme a neneseme po celém obvodu na šlehačku. Nakrájený korpus naskládáme na povrch dortu ve tvaru vějíře a do podávání uložíme do chladničky. Před podáváním můžeme dort posypat moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Jahodový sněhový dort  

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1047 kJ
250 kcal
1009 kJ
241 kcal
Tuky 15.44 g 14.84 g
Sacharidy 26.08 g 25.08 g
Bílkoviny 2.69 g 2.59 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám