COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní kiwi řezy

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Favorit Zkušební kuchyně Dr.Oetker

asi 30 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní kiwi řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

Na těsto:

250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 ks vejce
150 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

10 kusů Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátků
100 ml šťáva pomerančová , džusu
600 g zakysaná smetana
100 g cukr
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na polevu:

2 ks Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátky
kiwi zralých oloupaných
600 ml šťáva pomerančová , džusu
70 ml citrónová šťáva (z 1 většího citrónu)
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
75 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu (10 plátků) do džusu a necháme nabobtnat podle návodu na obale. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Želatinu rozpustíme, vmícháme do zakysané smetany a směs uložíme do chladničky. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme do chladničky.

4

Na přípravu polevy necháme želatinu (2 plátky) nabobtnat podle návodu na obale. Kiwi pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Ve větším hrnci smícháme džus, citrónovou šťávu, pudingy a cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu a důkladně provaříme do zhoustnutí. V horkém pudingu rozpustíme nabobtnalou želatinu a přidáme rozmixované kiwi. Necháme za stálého míchání asi 10 minut zchladnout a opatrně naneseme na náplň. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jarní kiwi řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 862 kJ
206 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuky 13.01 g 14.30 g
Sacharidy 19.98 g 21.95 g
Bílkoviny 2.43 g 2.67 g