Jarní kiwi řezy

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Favorit Zkušební kuchyně Dr.Oetker

asi 30 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní kiwi řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

Na těsto:

250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 ks vejce
150 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

10 kusů Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátků
100 ml šťáva pomerančová , džusu
600 g zakysaná smetana
100 g cukr
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na polevu:

2 ks Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátky
kiwi zralých oloupaných
600 ml šťáva pomerančová , džusu
70 ml citrónová šťáva (z 1 většího citrónu)
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
75 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu (10 plátků) do džusu a necháme nabobtnat podle návodu na obale. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Želatinu rozpustíme, vmícháme do zakysané smetany a směs uložíme do chladničky. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme do chladničky.

4

Na přípravu polevy necháme želatinu (2 plátky) nabobtnat podle návodu na obale. Kiwi pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Ve větším hrnci smícháme džus, citrónovou šťávu, pudingy a cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu a důkladně provaříme do zhoustnutí. V horkém pudingu rozpustíme nabobtnalou želatinu a přidáme rozmixované kiwi. Necháme za stálého míchání asi 10 minut zchladnout a opatrně naneseme na náplň. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jarní kiwi řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 862 kJ
206 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuky 13.01 g 14.30 g
Sacharidy 19.98 g 21.95 g
Bílkoviny 2.43 g 2.67 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám