COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Jarní kiwi řezy

(0)
5 2 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Favorit Zkušební kuchyně Dr.Oetker

O nás 30 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Jarní kiwi řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

Na těsto:

250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 ks vejce
150 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

10 kusů Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátků
100 ml šťáva pomerančová , džusu
600 g zakysaná smetana
100 g cukr
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na polevu:

2 ks Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátky
kiwi zralých oloupaných
600 ml šťáva pomerančová , džusu
70 ml citrónová šťáva (z 1 většího citrónu)
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
75 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 15 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu (10 plátků) do džusu a necháme nabobtnat podle návodu na obale. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Želatinu rozpustíme, vmícháme do zakysané smetany a směs uložíme do chladničky. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme do chladničky.

4

Na přípravu polevy necháme želatinu (2 plátky) nabobtnat podle návodu na obale. Kiwi pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Ve větším hrnci smícháme džus, citrónovou šťávu, pudingy a cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu a důkladně provaříme do zhoustnutí. V horkém pudingu rozpustíme nabobtnalou želatinu a přidáme rozmixované kiwi. Necháme za stálého míchání asi 10 minut zchladnout a opatrně naneseme na náplň. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jarní kiwi řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 862kJ
206kcal
950kJ
227kcal
Tuky 13.01g 14.30g
Sacharidy 19.98g 21.95g
Bílkoviny 2.43g 2.67g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek