Jarní kiwi řezy

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Favorit Zkušební kuchyně Dr.Oetker

asi 30 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Jarní kiwi řezy

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér

Na těsto:

250 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra nastrouhané z 1 chemicky neošetřeného citrónu
1 ks vejce
150 g máslo nebo margarínu změklého

Na náplň:

10 kusů Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátků
100 ml šťáva pomerančová , džusu
600 g zakysaná smetana
100 g cukr
500 ml smetana ke šlehání 33%

Na polevu:

2 ks Želatina v plátcích Dr. Oetker - plátky
kiwi zralých oloupaných
600 ml šťáva pomerančová , džusu
70 ml citrónová šťáva (z 1 většího citrónu)
2 balíčky Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
75 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme na pracovní ploše mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, citrónovou kůru, vejce, máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku přeneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně namočíme želatinu (10 plátků) do džusu a necháme nabobtnat podle návodu na obale. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem. Želatinu rozpustíme, vmícháme do zakysané smetany a směs uložíme do chladničky. Smetanu ke šlehání ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do směsi. Rozetřeme na vychladlý korpus a uložíme do chladničky.

4

Na přípravu polevy necháme želatinu (2 plátky) nabobtnat podle návodu na obale. Kiwi pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Ve větším hrnci smícháme džus, citrónovou šťávu, pudingy a cukr. Za stálého míchání uvedeme do varu a důkladně provaříme do zhoustnutí. V horkém pudingu rozpustíme nabobtnalou želatinu a přidáme rozmixované kiwi. Necháme za stálého míchání asi 10 minut zchladnout a opatrně naneseme na náplň. Koláč uložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Jarní kiwi řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 862 kJ
206 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuky 13.01 g 14.30 g
Sacharidy 19.98 g 21.95 g
Bílkoviny 2.43 g 2.67 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám