Jednoduchý jahodový dort

(0)
4 32 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Na každou oslavu a vždy potěší

asi 12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Jednoduchý jahodový dort

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

100 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g máslo nebo margarínu změklého
3 ks vejce

Na krém:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
2 zarovnaná PL cukr

Na náplň:

500 g jahody
2 balíčky Dort-želé červené Dr. Oetker
500 ml voda
3 PL cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme mouku s kypřícím práškem, cukrem, vanilínovým cukrem, máslem a vejci elektrickým ručním šlehačem nejprve na nejnižším stupni, pak na nejvyšším stupni asi 2 minuty. Těsto dáme do vymazané a moukou vysypané formy . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Korpus necháme vychladnout. Pak nožem uvolníme okraj formy a korpus přendáme na servírovací talíř. Kolem korpusu připevníme očištěný okraj z dortové formy.

3

Na přípravu krému uvaříme puding podle návodu, ale pouze se 400 ml mléka a cukrem. Uvařený puding necháme 15 minut zchladnout a poté rozetřeme na korpus. Necháme zcela vychladnout.

4

Jahody nakrájíme na silnější podélné plátky a vyskládáme je od středu dortu (tvoříme kruhy z jahod). Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale. Polijeme jím jahody a necháme ztuhnout. Po úplném ztuhnutí uvolníme nožem okraj formy a sundáme ho z dortu.

Nutriční hodnoty na recept Jednoduchý jahodový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 883 kJ
211 kcal
519 kJ
124 kcal
Tuky 9.38 g 5.52 g
Sacharidy 28.63 g 16.84 g
Bílkoviny 4.38 g 2.57 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám