Flag

Kringel se šunkou a cuketou

asi 15 kusů
Jednoduché
45
šmrncovní
Přísady
Příprava
Náš tip
TIP: Pečivo lze zamrazit. Po rozmražení pečeme v troubě asi 5 minut.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
300 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
1 zarovnaná KLcukr
125 gtvaroh odtučněný
100 mlolej
100 mlvoda
Na náplň
cuketa střední (asi 200 g)
125 gbylinkový sýr (čerstvý krémový)
200 gtvrdý sýr plátkový (např. gouda)
200 gšunka (nakrájená na plátky)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme tvaroh, olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka.

2

Na přípravu náplně cuketu omyjeme a pomocí škrabky na brambory nakrájíme na tenké proužky.

3

Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Plát potřeme čerstvým sýrem a na povrch rovnoměrně naneseme plátkový sýr, cuketu a šunku. Plát těsta zavineme z obou delších stran směrem do středu tak, aby se zavinuté díly setkaly uprostřed. Závin pomocí ostrého nože nakrájíme na plátky asi 3 cm široké a naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Pečivo podáváme nejlépe teplé.

Náš tip

  • TIP: Pečivo lze zamrazit. Po rozmražení pečeme v troubě asi 5 minut.