COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův dort se žížalami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální Krtkův dort Dr. Oetker ozdobený žížalami z Dort-želé Dr. Oetker. Žížaly vypadají jako živé a zrovna vylézají z krtkovy hromádky.

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův dort se žížalami

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33% vychlazená
100 ml voda
3 ks banán

Na žížaly:

1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml džus červený (červený multivitamín, jahodový, malinový, brusinkový nebo červený grep)

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
brčka s větším průměrem

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 35 - 40 minut

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na větší dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

4

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus. Povrch posypeme rozdrobeným korpusem.

5

Na žížaly připravíme Dort-želé s džusem podle návodu na obale. Želé nalijeme do menšího plechu a ihned vložíme brčka, která ponoříme a  zatížíme např. malým talířkem. Brčka musí být zcela ponořená.

6

Uložíme do chladničky asi na 1 hodinu ztuhnout. Poté žížaly z jedné strany brček opatrně vymačkáme.

7

Žížaly položíme na dort.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův dort se žížalami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1080 kJ
258 kcal
909 kJ
217 kcal
Tuky 21.37 g 17.96 g
Sacharidy 13.97 g 11.74 g
Bílkoviny 3.14 g 2.63 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek