COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Krtkův dort se žížalami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Originální Krtkův dort Dr. Oetker ozdobený žížalami z Dort-želé Dr. Oetker. Žížaly vypadají jako živé a zrovna vylézají z krtkovy hromádky.

asi 16 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Krtkův dort se žížalami

Na korpus:

1 balení Krtkův dort Dr. Oetker
100 g máslo změklé
2 ks vejce
75 ml mléko polotučné

Na náplň:

500 ml smetana ke šlehání 33% vychlazená
100 ml voda
3 ks banán

Na žížaly:

1 balíček Dort-želé čiré Dr. Oetker
250 ml džus červený (červený multivitamín, jahodový, malinový, brusinkový nebo červený grep)

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
dortová forma (Ø 26 cm)
brčka s větším průměrem

preparation

příprava

1

Na přípravu směs na korpus nasypeme do mísy. Přidáme máslo, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Plynová trouba: 170 °C

Doba pečení: asi 35 - 40 minut

2

Po upečení oddělíme okraj formy a korpus necháme vychladnout. Poté korpus  položíme na větší dortový podnos. Pomocí lžičky korpus vydlabeme do hloubky 1/2 cm. Ponecháme 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce nahrubo rozdrobíme.

3

Banány oloupeme, podélně rozkrojíme a plochou stranou uložíme na vydlabaný korpus.

4

Na přípravu náplně smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Směs na náplň smícháme s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. Nakonec vmícháme čokoládové vločky a navršíme na korpus. Povrch posypeme rozdrobeným korpusem.

5

Na žížaly připravíme Dort-želé s džusem podle návodu na obale. Želé nalijeme do menšího plechu a ihned vložíme brčka, která ponoříme a  zatížíme např. malým talířkem. Brčka musí být zcela ponořená.

6

Uložíme do chladničky asi na 1 hodinu ztuhnout. Poté žížaly z jedné strany brček opatrně vymačkáme.

7

Žížaly položíme na dort.

Nutriční hodnoty na recept Krtkův dort se žížalami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1080 kJ
258 kcal
909 kJ
217 kcal
Tuky 21.37 g 17.96 g
Sacharidy 13.97 g 11.74 g
Bílkoviny 3.14 g 2.63 g