Flag

Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

asi 5 sklenic
Středně obtížné
40
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1,5 kgokurky nakladačky (umyté a očištěné)
400 gpapriky červené kapie (očištěné a nakrájené na kousky)
8 kusůkopr čerstvý (stonek)
Na nálev
1,5 lvoda
100 gcukr
50 gsůl
20 - 25 gKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekPomůcka ke konzervování Dr. Oetker
2 ksbobkový list
10 kskoření nové
1 kshřebíček
skořice (kousek)
1 KLhořčičné semínko
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
1

Do umytých sklenic naskládáme okurky, papriku a kopr.

2

V hrnci smícháme vodu s cukrem, solí, kyselinou citrónovou a kořením. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme Pomůcku ke konzervování a důkladně rozmícháme.

3

Připravenou zeleninu zalejeme ještě horkým nálevem.

4

Sklenice uzavřeme víčky a skladujeme v suchu a temnu.