COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

asi 5 sklenic

střední obtížnost 40 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

Přísady:

1,5 kg okurky nakladačky (umyté a očištěné)
400 g papriky červené kapie (očištěné a nakrájené na kousky)
8 kusů kopr čerstvý (stonek)

Na nálev:

1,5 l voda
100 g cukr
50 g sůl
20 - 25 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
2 ks bobkový list
10 ks koření nové
1 ks hřebíček
skořice (kousek)
1 KL hořčičné semínko

preparation

příprava

1

Do umytých sklenic naskládáme okurky, papriku a kopr.

2

V hrnci smícháme vodu s cukrem, solí, kyselinou citrónovou a kořením. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme Pomůcku ke konzervování a důkladně rozmícháme.

3

Připravenou zeleninu zalejeme ještě horkým nálevem.

4

Sklenice uzavřeme víčky a skladujeme v suchu a temnu.

Nutriční hodnoty na recept Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
389 kJ
93 kcal
Tuky 14.81 g 3.51 g
Sacharidy 71.78 g 17.01 g
Bílkoviny 13.62 g 3.23 g