COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

asi 5 sklenic

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

Přísady:

1,5 kg okurky nakladačky (umyté a očištěné)
400 g papriky červené kapie (očištěné a nakrájené na kousky)
8 kusů kopr čerstvý (stonek)

Na nálev:

1,5 l voda
100 g cukr
50 g sůl
20 - 25 g Kyselina citrónová Dr. Oetker
1 balíček Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker
2 ks bobkový list
10 ks koření nové
1 ks hřebíček
skořice (kousek)
1 KL hořčičné semínko

preparation

příprava

1

Do umytých sklenic naskládáme okurky, papriku a kopr.

2

V hrnci smícháme vodu s cukrem, solí, kyselinou citrónovou a kořením. Přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme, vmícháme Pomůcku ke konzervování a důkladně rozmícháme.

3

Připravenou zeleninu zalejeme ještě horkým nálevem.

4

Sklenice uzavřeme víčky a skladujeme v suchu a temnu.

Nutriční hodnoty na recept Křupavé okurky s kyselinou citrónovou

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1650 kJ
394 kcal
389 kJ
93 kcal
Tuky 14.81 g 3.51 g
Sacharidy 71.78 g 17.01 g
Bílkoviny 13.62 g 3.23 g