Flag

Kuřátka

asi 12 kusů
Jednoduché
35
Kynutá kuřátka s Droždím a Žitným kváskem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Kuřátka můžeme před pečením podle chuti posypat mákem anebo jim udělat očička ze semínek.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
2 zarovnané KLsůl
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 baleníŽitný kvásek Dr. Oetker
1 ksžloutek
300 mlmléko polotučné vlažné
2 PLmáslo rozpuštěné
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na potření
1 ksbílek
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Žitný kvásek Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se solí, droždím a kváskem. Přidáme žloutek, mléko, máslo, cukr a kůru a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše prohněteme a rozdělíme na válečky a vytvoříme z nich uzly, které dotvarujeme do vzhledu kuřátka – jeden konec necháme jako hlavičku a druhý konec jako ocásek. Ocásky nakrojíme ostrým nožem. Kuřátka naneseme na plech vyložený papírem na pečení. Zakryjeme je utěrkou a necháme je ještě asi 20 minut kynout.

3

Povrch každého kuřátka potřeme bílkem pomocí štětce nebo mašlovačky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Náš tip

  • Kuřátka můžeme před pečením podle chuti posypat mákem anebo jim udělat očička ze semínek.