COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kvásková houbová polévka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Výborná polévka s použitím Žitného kvásku Dr. Oetker.

6 porcí

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Kvásková houbová polévka

Na kvásek:

250 g žitná mouka celozrnná
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
400 ml voda teplá

Na polévku:

50 g sušené hříbky
300 ml voda
kmín celý
400 g brambor
1 l voda
sůl
pepř mletý

Na ozdobení:

2 PL sádlo
1 ks cibule větší
4 ks vejce
sůl
pepř mletý
pažitka čerstvá

preparation

příprava

1

Na přípravu kvásku v míse smícháme mouku s kváskem. Zalijeme vodou, zamícháme, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě do druhého dne stát.

2

Houby zalijeme vodou. Přidáme kmín a necháme do druhého dne v chladničce.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

4

Houby vložíme do většího hrnce, osolíme a povaříme. Vmícháme kvásek a vaříme.  Přidáme brambory i s vodou a ještě povaříme. Nakonec dochutíme pepřem.

5

Na ozdobení na pánvi rozpustíme sádlo a na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme vejce a osmažíme je. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme čerstvou nakrájenou pažitkou.

Nutriční hodnoty na recept Kvásková houbová polévka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
368 kJ
88 kcal
Tuky 5.20 g 1.75 g
Sacharidy 45.02 g 15.11 g
Bílkoviny 10.78 g 3.62 g