COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Kvásková houbová polévka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Výborná polévka s použitím Žitného kvásku Dr. Oetker.

6 porcí

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Kvásková houbová polévka

Na kvásek:

250 g žitná mouka celozrnná
1 balíček Žitný kvásek Dr. Oetker
400 ml voda teplá

Na polévku:

50 g sušené hříbky
300 ml voda
kmín celý
400 g brambor
1 l voda
sůl
pepř mletý

Na ozdobení:

2 PL sádlo
1 ks cibule větší
4 ks vejce
sůl
pepř mletý
pažitka čerstvá

preparation

příprava

1

Na přípravu kvásku v míse smícháme mouku s kváskem. Zalijeme vodou, zamícháme, zakryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě do druhého dne stát.

2

Houby zalijeme vodou. Přidáme kmín a necháme do druhého dne v chladničce.

3

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka.

4

Houby vložíme do většího hrnce, osolíme a povaříme. Vmícháme kvásek a vaříme.  Přidáme brambory i s vodou a ještě povaříme. Nakonec dochutíme pepřem.

5

Na ozdobení na pánvi rozpustíme sádlo a na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme vejce a osmažíme je. Nakonec dochutíme solí a pepřem. Dozdobíme čerstvou nakrájenou pažitkou.

Nutriční hodnoty na recept Kvásková houbová polévka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1101 kJ
263 kcal
368 kJ
88 kcal
Tuky 5.20 g 1.75 g
Sacharidy 45.02 g 15.11 g
Bílkoviny 10.78 g 3.62 g