Flag

Kynuté houstičky s vajíčkem

7 kusů
Středně obtížné
65
Zůstala Vám vajíčka z velikonoční koledy? Vyzkoušejte něco nového! Naše rychlé slané plněné houstičky z Buchet Dr. Oetker naladí vaše chuťové pohárky.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na náplň
7 ksvejce slepičí uvařená natvrdo
250 gzakysaná smetana
1 ksvejce slepičí
špetkasůl
pepř mletý
350 gmražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
100 gšunka najemno nakrájená
Na potření a posypání
1 ksvejce slepičí
sezamová semínka
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Buchty Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse připravíme směs s droždím, vodou a olejem podle návodu na obale a necháme kynout.

2

Na přípravu náplně smícháme zakysanou smetanu s vyšlehaným vejcem, solí a pepřem. Zeleninu krátce povaříme v osolené vodě. Scedíme a necháme důkladně odkapat. Poté do zeleniny vmícháme nakrájenou šunku.

3

Těsto rozdělíme na 7 stejných dílů a každý pomocí válečku rozválíme na plát asi 0,5 cm vysoký. Pláty potřeme ochucenou zakysanou smetanou. Do středu naneseme po jednom vejci a přidáme zeleninu se šunkou. Každý plát zabalíme a naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Pomocí štětce nebo mašlovačky je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

4

Houstičky konzumujeme teplé nebo i vychladlé.